Albero Zorggroep opent nieuwe locatie in OchtenKim Burgers begint maandag 3 mei als locatiecoördinator van de nieuwe vestiging van Albero Zorggroep in Ochten. Alles is nieuw: de bewoners, van wie de eersten over twee weken komen, de mooie locatie, het pand, de inrichting, het Albero-team.

Kim heeft er heel veel zin in om er iets moois van te maken in Ochten, ze bruist van de energie.

“Ik kijk er naar uit om te werken met jongvolwassenen met een beperking. Het wordt dynamisch, dat is zeker. Iedere dag zal anders zijn. Vaak kunnen jongvolwassenen groeien, zich ontwikkelen. Daar gaan we elke dag met elkaar aan werken.”

Het pand in Ochten is ruim en licht. Iedere cliënt heeft een eigen kamer met badkamer. Op de nieuwe locatie is plaats voor 20 cliënten. Er is 24/7 begeleiding en nabijheid.

“Het is een fantastische locatie. Alles is gelijkvloers. De ruimten zijn geschakeld, dat maakt het heel huiselijk. Het is leuk ingericht, met veel kleur en schilderijen aan de muur. Het wordt een warm huis. Onze nieuwe cliënten gaan zich direct thuis voelen.”

Kim is 33 jaar, ze woont met haar vriend en een konijn in Malden. Ze studeerde HBO-pedagogiek aan Hogeschool Nijmegen (HAN) en deed na haar bachelor een master. Eerst werkte ze zeven jaar bij RIBW Arnhem en Veluwevallei met jongeren met GGZ-problematiek, vervolgens 1,5 jaar bij Jeugdbescherming Gelderland in Ede. “Albero Zorggroep is een platte organisatie de lijnen zijn kort. Ik krijg als locatiecoördinator veel vrijheid. De visie “Je mag er zijn en je mag zijn wie je bent” past helemaal bij mij.”

Als leidinggevende en gezicht van locatie Ochten zal Kim de gesprekken voeren met de gemeente Nederbetuwe en zorgkantoor VGZ waar een contract mee is gesloten.

Het gaat bij kleinschalig beschermd wonen om het bieden van structuur en duidelijkheid aan de cliënten. Kim: “Je hebt een aantal kaders nodig. Als je regels maakt moet je wel duidelijk kunnen uitleggen waarom je doet wat je doet.”

Haar stijl als leidinggevende omschrijft ze als coachend. “Ik ben heel blij dat ik nu medewerkers kan gaan coachen. In mijn eerste banen was ik vooral uitvoerend bezig. Ik wil als leidinggevende echt de verbinding gaan maken tussen beleid en de werkvloer. Omdat ik zelf met de diensten ga meedraaien kan ik op de werkvloer ophalen wat er nodig is. Ik wil de medewerkers in hun kracht zetten door bottom up te werken. Niet zonder overleg van bovenaf regels opleggen en achteraf vragen: hoe gaat het?”

Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten