Gezinshuisouder worden?

Gezinshuisouder zijn is een dankbare taak. Je zorgt ervoor dat mensen met een beperking een zo normaal mogelijk leven leiden. Overwegen jullie al langere tijd om als gezinshuisouder te starten? Neem dan contact met ons op.

Werken als gezinshuisouder

Als gezinshuisouder geef jij (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking een tweede thuis in een zo normaal mogelijke gezinssituatie.

Jij kunt het verschil maken als gezinshuisouder!

De kracht van de gezinshuizen bij Albero gezinshuizen ligt in het zo gewoon mogelijk opvoeden en/of begeleiden van (jong)volwassenen in hun dagelijkse bezigheden. Als gezinsouder stimuleer je de ontwikkeling van de bewoners. Je zet samen de stappen naar meer zelfstandigheid van de bewoners. Daarnaast maak je natuurlijk samen veel plezier met de bewoners; dat vinden we erg belangrijk!

Een dankbare taak

Als gezinshuisouder maak je van dichtbij de ontwikkeling van de bewoners mee. Om dit belangrijke en mooie werk te kunnen doen werk je samen met een professioneel team van zorgprofessionals. Samen met deze zorgprofessionals werk je aan de toekomst van de bewoners.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Verhalen van gezinshuisouders


Steef, woonbegeleider De Dijk. Wij doen vaak leuke dingen met de groep. We gaan graag samen op stap, een stuk wandelen of lopen met de honden.

Marlien, gezinshuisouder Het Kompas. Ik vind het belangrijk dat mensen gehoord worden wanneer ze thuis komen.

Samenwerken

Als jullie gezinshuisouder worden bij Albero Zorggroep sta je er niet alleen voor. We bieden jullie professionele begeleiding en coaching van een multidisciplinair team met regio-coördinatoren, gedragswetenschappers en andere gezinshuisouders die al bij Albero Zorggroep zijn aangesloten. Zodat we samen de beste zorg kunnen bieden aan onze bewoners. Dat vraagt een open en eerlijke relatie tussen jullie als gezinsouders enerzijds en Albero Zorggroep anderzijds.

Criteria die wij stellen aan gezinshuisouders:

  • Het vermogen om hulpverleningsplannen op te stellen en op methodische en doelgerichte wijze structuur en geborgenheid aan te bieden in de (systeem)opvoeding;
  • 24 uur per dag een professionele werkhouding;
  • Het vermogen tot samenwerken middels een open houding ten opzichte van de begeleiding en zelfreflectie;
  • De bereidheid om jezelf continu te ontwikkelen en te verbeteren;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Een rijbewijs B;
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Aan de slag als gezinshuisouder?

Wil jij (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking de kans geven zich te ontwikkelen? Vul dan hieronder het formulier in.

Aanmelden als gezinshuisouder

Laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bekijken en voor een kennismakingsgesprek. Graag ontvangen wij je motivatie om als gezinshuisouder aan de slag te gaan.