De Berk

Beschermd wonen in Neder-BetuweOnze sfeervol ingerichte woonlocatie de Berk staat midden in de wijk met alle voorzieningen op loopafstand. De kamers zijn op de begane grond. Je hebt een ruime kamer met een eigen wc en douche. De gezamenlijke woonkamer en keuken deel je met maximaal 4 bewoners.

Op de Berk wonen (jong)volwassenen vanaf 17 jaar met een (licht)verstandelijke beperking. De zorg wordt voornamelijk betaald vanuit de WLZ en zorg in natura bijvoorbeeld VG3, VG4 of VG6.

De bewoners hebben dagelijks behoefte aan ondersteuning en nabijheid van begeleiding. De begeleiding is 24 uur per dag op locatie aanwezig.

Wij ondersteunen bij:

–              Praktische vaardigheden aanleren en behouden: zoals koken, wassen, schoonmaken, financiën beheren etc.

–              Structuur aanbrengen: een goede balans in taken, vrije tijd adequaat indelen etc.

–              Sociale-emotionele vaardigheden: emoties herkennen en reguleren, contact maken en onderhouden met anderen.

–             School/werk/dag invulling: het hebben van een leuke en passende dag invulling en dit vol kunnen houden.

–             Zelfzorg

Het enthousiaste team van de Berk staat onder leiding van Kim Burgers. Lees hier een interview met Kim: https://alberozorggroep.nl/…/albero-zorggroep-opent…/

Het team bestaat uit betrokken en kundige medewerkers; woonbegeleiders, persoonlijk begeleiders, een locatiecoördinator en een gedragswetenschapper. Samen zorgen we ervoor dat de bewoners fijn kunnen wonen en kunnen zijn wie ze zijn.

Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten