Zorgboerderij Angeren

Lekker werken in de buitenlucht. Aanpakken en doen. Op de zorgboerderij van De Betuwe Dagbesteding in Angeren bedrijf je het boerenleven met een aantal andere collega’s.Wat kan ik doen op zorgboerderij Angeren?

Onder begeleiding verzorg je de dieren. Dit zijn onder meer kippen, cavia’s, pony’s en geiten. Ook help je in de boomgaard, met het telen van het fruit en de verkoop daarvan. Er is een houtbewerkingsplaats. Je kunt het groen verzorgen. Of onderhoud plegen aan de dierenverblijven, hekwerk en gebouwen. Er zijn genoeg klussen om te doen. Geen één dag is daarom hetzelfde. Het een gezellige werkplek waar veel gelachen wordt. Bovendien krijg je veel liefde terug van de dieren voor jouw goede verzorging.

Dierenverzorging

Op zorgboerderij Angeren lopen veel verschillende dieren rond. Zoals kippen, pony’s, cavia’s en geiten. Al deze dieren hebben dagelijkse verzorging nodig. Ze moeten gevoerd en geborsteld worden en hun hokken moeten schoon gehouden worden. Natuurlijk is er ook tijd om met de dieren te knuffelen. Want ook zij hebben aandacht nodig.

Groenvoorziening

De boerderij heeft een grote boomgaard en verschillende tuinen. De bomen, struiken en planten moet gesnoeid worden. Ook moet onkruid verwijderd worden. In het zomerseizoen gaan we het fruit telen. We hebben appel-, peren- en appelbomen. Vervolgens verkopen we deze aan de weg.

Onderhoud

Het is een behoorlijk groot terrein waarop de zorgboerderij ligt. Deze heeft onderhoud nodig. Denk daarbij aan herstelwerkzaamheden, timmerwerk en schilderwerk van het hekwerk, poorten en dierenverblijven.

Houtbewerking

Op terrein bevindt zich een houtbewerkingsplaats. Hier maken we (kleine) meubels van pallets. Of voeren onderhoudswerkzaamheden uit.

Fietsen repareren en verkopen

Met regelmaat ontvangen we fietsen die we mogen opknappen en verkopen. Deze lappen we op. Ook komen er mensen uit de buurt hun fiets brengen als deze een mankement heeft.

Tractor rijden

Op een boerderij hoort natuurlijk een tractor. En die hebben we. Je krijgt de mogelijkheid om tractor te leren rijden en daarna vervolgens werkzaamheden mee uit te voeren. Hoe leuk is dat?

Genoeg te doen dus bij ons op de zorgboerderij in Angeren. Lijkt het je plezier om je handen uit de mouwen te steken? Neem dan contact op. Je hoeft geen ervaring te hebben. Je wordt begeleid en we leren je alles. In jouw tempo en binnen de grenzen van je kunnen.

Werkzaamheden

  • Dieren verzorgen
  • Tractor rijden
  • Fruit telen
  • Onderhoud van het groen
  • Onderhoudswerkzaamheden
  • Fietsen repareren
  • Houtbewerking
  • Fruit verkopen aan de weg

Lekker aan de slag bij De Betuwe Dagbesteding

Meld je of een cliënt direct aan via het formulier op deze website. Vul het formulier zo volledig mogelijk in, zodat we de aanvraag direct in gang kunnen zetten. Wij nemen binnen een dag contact op.

Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten