Over Albero Zorggroep

Albero Zorggroep bestaat uit Albero Gezinshuizen, De Kroonzorg en De Betuwe Dagbesteding, Begeleid wonen, kleinschalig wonen, gevarieerde dagbesteding: elk onderdeel van Albero heeft een eigen karakter. Samen werken wij aan de beste zorg en begeleiding voor onze cliënten.

Albero Zorggroep biedt beschermd wonen en dagbesteding aan (jong)volwassenen, kinderen en gezinnen met psychische- en/of gedragsproblematiek, functionerend op een (licht) verstandelijk beperkt niveau tot normaal niveau.

Wij zijn er voor onze cliënten. Met 100 collega’s en 20 gezinsouders geven wij onze cliënten eigenheid en bieden perspectief. Wij begeleiden onze cliënten in hun ontwikkeling. Denk hierbij aan hulp bij de opvoeding van kinderen in ons ouder-kind huis, of bij het vinden van een dagelijkse structuur en zinvolle daginvulling in een gezinshuis en binnen dagbesteding.

Wij doen dit sinds 2005, vol passie, op basis van onze visie ‘Je mag er zijn en je mag zijn wie je bent’.

Albero Zorggroep bestaat uit de Kroon Zorg, de Kroon Plus, Albero Gezinshuizen, Albero Zorg en de Betuwe Dagbesteding. Waar vind je wat? Dat leggen we hier uit.

Albero Gezinshuizen

Binnen Albero Gezinshuizen woon je in een gezinshuis in Gelderland. Gezinshuisouders (een echtpaar) zorgen voor de dagelijkse begeleiding. Bewoners draaien mee in de gezinsstructuur, hebben een eigen kamer en er is een gezamenlijke woonkamer. Eten gebeurt met de groep, jullie verzorgen dit samen en er is volop ruimte voor gezamenlijke activiteiten. Er zijn meerdere gezinshuisouders bij Albero Gezinshuizen aangesloten: professionals die je coachen, begeleiden en stimuleren om het maximale uit jezelf te halen. Zij geven je precies de zorg en aandacht die jij nodig hebt. Onze huizen bevinden zich in Gelderland. Daar heb je in een landelijke, veilige en rustige omgeving de ruimte om jezelf en je talenten te ontwikkelen en ben je toch ook dichtbij de grote stad. Bekijk onze huizen en ontdek jouw favoriete gezinshuis in Gelderland! ​​

 

De Kroon Zorg

De Kroon Zorg biedt kleinschalige woonvoorzieningen waar kinderen en (jong)volwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en/of psychische- en/of gedragsproblematiek prettig kunnen leven. De begeleiding wordt gedaan door kleine vaste teams waardoor er altijd bekende gezichten zijn. Iedere cliënt heeft een eigen persoonlijk begeleider die helpt bij verzorging, dagstructuur en ontwikkeling. De persoonlijk begeleider is ook vast contactpersoon voor het netwerk.

De Kroon Zorg heeft woongroepen specifiek voor jonge kinderen, voor (jong) volwassenen en ouder/kind- huizen. Zo bieden wij passende zorg voor verschillende doelgroepen.

 

De Betuwe Dagbesteding

Op zoek naar een passende dag invulling of werkplek? Dat kan! De Betuwe Dagbesteding biedt gevarieerde dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen.
​Ons doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen werken met ondersteuning op maat. We gaan uit van jouw mogelijkheden en talenten. ​

Op onze locaties bieden we boerderijtaken, werkzaamheden, productiewerk, drukwerkzaamheden, horecawerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden, werkzaamheden in een bejaardenhuis en hovenierstaken. Professionele begeleiders staan ieder dag klaar om samen aan het werk te gaan.

Een plek waar je je vrij voelt om te zijn wie je bent

Zorgexpertise

De Albero Zorggroep heeft haar eigen Zorgexpertise team.
Deze professionals zetten hun kennis en deskundigheid in om jou de beste zorg in de vorm van hulp, ondersteuning en begeleiding te bieden.

Elke locatie binnen de Albero Zorggroep heeft een vaste psycholoog die met je meekijkt. Samen met je familie, je netwerk en eventuele andere zorginstellingen kunnen wij zorg op maat leveren met als doel een zo zelfstandig en volwaardig leven.

100 Zorgprofessionals
20 Gezinshuizen
200 Cliënten
2005 Opgericht in
25 Zorglocaties
8.2 Cliënten geven ons

Kernwaarden

In ons werk gaan wij uit van vier kernwaarden. Voor deze kernwaarden zetten wij ons in, samen met onze cliënten en met iedereen die voor hem of haar belangrijk is.

  • ​Eigenheid
  • Perspectief
  • Groei
  • Respect