Wlz, Wmo of Jeugdwet

Om bij Albero Zorggroep in zorg te kunnen komen is een zorgindicatie nodig. Dit geldt voor beschermd wonen, begeleiding, behandeling en dagbesteding.
Bij Albero Zorggroep kun je zorg ontvangen op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet.

Woonzorg wordt altijd geleverd op basis van Zorg in natura (Zin). Begeleiding en dagbesteding kunnen ook geleverd worden op basis van een Persoonsgebonden budget (Pgb).

 

Wlz - Wet langdurige zorg

Voor langdurige zorg is een Wlz-indicatie nodig. Zorgkantoren hebben bij Albero Zorggroep de volgende woonzorgprofielen ingekocht:

  • VG2, VG3, VG4, VG6
  • GGZ1, GGZ2, GGZ3
  • LVG1, LVG2, LVG3

Heb je een andere zorgindicatie en wil je toch bij Albero Zorggroep wonen? In sommige gevallen is dit wel mogelijk. Onze cliëntregisseurs denken graag met je mee.

Een Wlz-indicatie krijg je van het CIZ. Op de website van het CIZ kun je veel meer informatie vinden. Doe de Wlz-check hier: https://www.ciz.nl/

De aanmeldfunctionaris van Albero Zorggroep kan je ook verder helpen.

Stuur een e-mail naar info@alberozorggroep.nl of bel met 026 – 3252801

CIZ.nl

Wmo en Jeugdwet - de gemeenten

 

  • Met een Wmo beschermd wonen indicatie kun je ook zorg ontvangen van Albero Zorggroep
  • Ben je jonger dan 18 jaar? Dan heb je een indicatie op basis van de Jeugdwet nodig

De gemeenten voeren de Wmo en de Jeugdwet uit.

Albero Zorggroep valt onder Inkoop Sociaal Domein Gelderland. Op deze website zie je welke gemeenten daar onder vallen: https://website-mgrsdcg.mett.nl/home+inkoop/contact+gemeenten+en+team+inkoop/inkoop+gemeenten/default.aspx

Bij een Wmo- en Jeugdwet-indicatie wordt het woonplaatsbeginsel toegepast. Hier wordt uitgelegd wat het woonplaatsbeginsel inhoudt: https://vng.nl/artikelen/woonplaatsbeginsel-beschermd-wonen.

Heb je vragen?

De aanmeldfunctionaris van Albero Zorggroep kan je verder helpen.

Stuur een e-mail naar info@alberozorggroep.nl of bel met 026 – 3252801

 

 

Woonplaatsbeginsel jeugd

Alleen de Wlz geldt landelijk

Met een Wlz-indicatie kun je in heel Nederland beschermd wonen, maar voor een Jeugdwet- of Wmo-indicatie geldt dat niet. Woon jij bij een gemeente die onder de zogeheten Centrum Gemeente Arnhem valt dan kun je zorg ontvangen van Albero Zorggroep. Valt je gemeente daar buiten dan kan er in sommige gevallen maatwerk worden afgesproken. Neem dan eerst contact op met de betrokken wijkcoach of de Wmo- of jeugdconsulent.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.