Verhalen van bewoners

Hier lees je verhalen van bewoners en onze medewerkers over hun ervaring met wonen, werken, dagbesteding en vrije tijd.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Het verhaal van Gabry

Gabry (bijna 31 jaar) heeft een duidelijk plan. Over vijf jaar woont ze samen met haar vriend Giorgio. Ambulant, dus met begeleiding op afstand. Dat is haar droom. Nu is het nog niet zover. Er moeten nog wat stappen worden gezet, maar ze is op de goede weg. Er is structuur in Gabry’s leven en er is perspectief.

Lees het hele verhaal

Het verhaal van Robin

Robin (21) is snel overprikkeld. Hij vindt het prettig om op zichzelf te zijn. Hij deelt een gezamenlijke ruimte met Rick (26) in het zogeheten Witte Huis van het gezinshuis in Angeren. Elk weekeinde gaat hij naar Elst waar zijn vader, stiefmoeder, twee broertjes en twee zusjes wonen.

Lees hier het hele verhaal

Het verhaal van Rick

Aan het woord is een vrolijke en trotse Rick (26). Hij woont nu ruim een jaar bij de Kei in een appartement Angeren. Rick heeft een ruime kamer. Met medebewoner Robin deelt hij de zitkamer, die uitkijkt op een grote tuin. Achter hun appartement ligt het gezinshuis van gezinsouders Lonneke en Freek.

Lees hier het hele verhaal

Het verhaal van Alexander

Alexander’s hobby is het draaien en downloaden van Nederlandstalige muziek, liefst van zijn idool André Hazes. ‘Wel de oude, hè. Van André Hazes heb ik alles. Jammer dat hij er niet meer is’, zegt Alexander. Als zijn huisgenoot en vriend Oscar een cd van Frans Bauer wil hebben, dan downloadt Alexander die voor hem. Met alle huisgenoten van het Kompas kan hij trouwens goed overweg.

Lees hier het hele verhaal

Het verhaal van Jasper

Niet alle bewoners kunnen later begeleid zelfstandig wonen. Dat hoeft ook niet, zegt Jasper. ‘Het is mooi om te zien dat cliënten genieten van het feit dat ze beschermd wonen bij ons.’ Bij Poelzicht wonen drie gezinnen met één of meer kinderen, zeven alleenstaande moeders en er is een hoogzwangere bewoner. Verder wonen er twee cliënten op zichzelf. Er is op dit moment een vacature omdat een woonbegeleider zes maanden op zwangerschapsverlof gaat.

Lees hier het hele verhaal

Het verhaal van David en Corien

Ooit was gezinshuis De Deel, dat David en Corien in 2006 zijn begonnen, een echte boerderij. De boer en de boerin hadden geen kinderen maar gaven mantelzorg aan een inwonende nicht. Zij deelden fruit, groente, melkproducten en vlees met de buurt. Zo is de naam van gezinshuis De Deel ontstaan, als eerbetoon aan de vorige bewoners. En de huidige bewoners kunnen er samen zijn, kunnen delen en hebben ook een eigen plek.

Lees hier het hele verhaal

Het verhaal van Henry en Irene

Alles Kids is een geliefd gezinshuis. Voormalige bewoners gaan mee met vakantie, komen langs om advies te vragen of zijn er op Kerstmis weer even gezellig bij. In de prachtige voormalige pastorie in het hartje van Gendt zitten er dan ruim twintig gasten aan tafel.

Lees hier het hele verhaal