De cliëntenraad

Wij; Anne, Katie, Kayleigh, Mike en niet te vergeten voorzitter Gerrit-Jan komen vijf keer per jaar bij elkaar samen met onze adviseur Dorien om te praten over allerlei zaken.

De Raad van Bestuur sluit twee keer per jaar aan bij de vergadering om te praten over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld het geld wat besteed wordt aan de zorg en plannen voor de toekomst. Wij kunnen hierin meedenken en adviseren. Daarnaast praten we over de kwaliteit van de zorg; zijn de cliënten tevreden? Ook heeft de cliëntenraad inspraak in de activiteiten die worden georganiseerd gedurende het jaar door de feestcommissie.

In 2024 gaan een aantal cliëntenraadsleden samen met de ondersteuner een aantal locaties bezoeken. Wij komen graag bij jou langs.

Samen voor betere zorg

Het is belangrijk dat cliënten kunnen meepraten en meedenken.
Over wat er in de organisatie gebeurt.
Dat heet medezeggenschap.

Daarom is er de cliëntenraad.
Dat is een groep cliënten.
Die praat namens alle cliënten met de bestuurder of de manager.
Over de zorg en ondersteuning.

Wat de cliëntenraad mag doen staat in de wet.
Die wet heet: de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Gerrit-Jan

Naam: Gerrit-Jan
Leeftijd: 35 jaar
Vertegenwoordigt: Gezinshuis De Deel

Iets over mezelf
Ik woon al 16 jaar bij de Albero Zorggroep. Ik werk overdag in een supermarkt en verdien daar een salaris. Ik houd van muziek, sporten en andere leuke dingen doen met elkaar.

Waarom zit je in de cliëntenraad?
Ik vind het belangrijk dat de cliënten goed worden gehoord bij de Albero Zorggroep. Er zijn soms vragen van cliënten die ze nergens kwijt kunnen. Wij bespreken die vragen tijdens de vergadering. Ook kijken we wat er allemaal goed gaat bij Albero. Dit vinden wij erg belangrijk.

Wat vind je belangrijk voor de cliënten/ wat zijn onderwerpen die je graag wil bespreken?
Het is belangrijk dat cliënten een goed en veilig huis hebben, en zich ook echt veilig voelen. We zouden graag meer cliënten bij de cliëntenraad betrekken.

Anne

Naam: Anne
Leeftijd: 20 jaar
Vertegenwoordigt: Gezinshuis ‘t Anker

Iets over mezelf
Ik woon al sinds 2019 bij Albero Zorggroep. Ik lees heel graag en kijk leuke films en series op mijn telefoon. Ook vind ik het fijn om met de honden te knuffelen.

Waarom zit je in de cliëntenraad?
Ik zit nog niet zo lang in de cliëntenraad en ben benieuwd wat we allemaal bespreken. Ik word graag betrokken bij verschillende activiteiten.

Wat vind je belangrijk voor de cliënten/ wat zijn onderwerpen die je graag wil bespreken?
De zorg moet goed zijn voor de cliënten. Dat vind ik heel belangrijk.

Katie

Naam: Katie
Leeftijd: 23 jaar
Vertegenwoordigt: Gezinshuis ’t Anker

Iets over mezelf
Ik woon al sinds 2018 bij Albero Zorggroep. Ik werk vier dagen per week op de boerderij in Gendt. Ik houd van paarden. Ik doe aan judo.

Waarom zit je in de cliëntenraad?
Ik wil graag betrokken zijn en meebeslissen wat er allemaal gebeurt bij Albero. Ik vind het goed dat cliënten hier ook wat over mogen zeggen, bijvoorbeeld door mee te denken in welke activiteiten georganiseerd worden of de veranderingen binnen de dagbesteding.

Wat vind je belangrijk voor de cliënten/ wat zijn onderwerpen die je graag wil bespreken ?Het is belangrijk dat er voldoende vrije tijds activiteiten voor cliënten zijn zoals uitstapjes. De cliënten kunnen mij altijd een vraag meegeven die we dan met elkaar bespreken tijdens de vergadering.

Mike

Naam: Mike
Leeftijd: 26 jaar
Vertegenwoordigt: Gezinshuis de Dijk

Iets over mezelf
Ik woon al een aantal jaar in gezinshuis de Dijk en heb het erg naar mijn zin. overdag werk ik bij de Albert Heijn en in de cactuskwekerij. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te draaien als DJ.

Waarom zit je in de cliëntenraad?
Ik vind het belangrijk dat de stem van de cliënten wordt gehoord. Ik wil graag andere cliënten helpen en vertellen waar zij tegenaan lopen. Met elkaar kunnen we daar wat aan doen. Cliënten kunnen mij altijd vragen stellen die ik dan weer tijdens de cliëntenraadsvergadering bespreek.

Wat vind je belangrijk voor de cliënten/wat zijn onderwerpen die je graag wil bespreken?
We vinden het belangrijk om als cliëntenraad mee te praten over alles wat er gebeurt binnen Albero Zorggroep. We willen graag de stem van de cliënten zijn.

 

Kayleigh

Dorien

Naam: Dorien
Cliëntenraadsondersteuner

Iets over mezelf
Ik ben gevraagd via VraagRaak/KansPlus om de cliëntenraad te ondersteunen. Dat doe ik ongeveer 4 jaar. Verder geef ik veel les aan cliëntenondersteuners die mensen helpen om een goede woonplek te vinden. Ook help ik mensen/cliënten om een passende dagbesteding en woonplek te vinden , de zorg te regelen en geef ik veel voorlichting over allerlei zaken.

Waarom ben je bij de cliëntenraad betrokken?
Vroeger heb ik in de cliëntenraad gezeten van het huis waar mijn zus woonde. Wij spraken mee over nieuwbouw, vergaderingen in het personeel en allerlei andere zaken die in de wet staan waar de cliëntenraad zich mee bezig moet houden. Toen wij werden gevraagd door Albero om de cliëntenraad te ondersteunen, wilde ik dat wel doen.

Wat vind je belangrijk voor de cliënten/ wat zijn onderwerpen die je graag wil bespreken?
In de wet voor de cliëntenraden staan alle onderwerpen waar de cliëntenraad zich mee bezig moet houden. Ik vind het belangrijk dat we dat ook bij Albero doen. Ik wil de cliëntenraadsleden hier graag bij ondersteunen. Soms bekijken we een filmpje waar een onderwerp wordt uitgelegd. Ook hebben we soms bezoek tijdens de vergadering van bijvoorbeeld de Raad van Bestuur of leden van de Raad van Toezicht. Een andere keer komt er een beleidsmedewerker langs. Ook bezoeken we als cliëntenraad het jaarlijkse cliëntenradencongres. Allemaal heel belangrijk om de stem van de cliënten te laten horen.

Meepraten?

Meepraten?
Wil je met ons meepraten en lijkt het je leuk om een cliëntenraadsvergadering bij te wonen?
Mail dan naar dorien.kloosterman@alberozorggroep.nl

Ook als je de cliëntenraad iets wil vragen of als je ergens tegenaan loopt kun je ons mailen.