Van 2 deelnemers aan de dagbesteding...

In 2001 is de Zorgboerderij gestart. Op basis van boerenverstand en met een groot zorghart. Het begon in de boomgaard met 2 deelnemers aan de dagbesteding.

...tot een middelgrote zorgorganisatie

In de gemeente Lingewaard was een grote behoefte aan dagbestedingsplekken. Daarom werd de Zorgboerderij opgericht. Een dagbestedingsplek waar de nadruk lag op dierverzorging, fruitteelt, het plukken van fruit en verkoop. ​

Dit bleek een succes. Al snel kwam de eerste vraag naar een combinatie tussen beschermd en begeleid wonen en zinvolle dagbesteding. Vanaf 1 april 2005 is daarom begonnen met kleinschalig begeleid wonen. Zo groeide de Zorgboerderij uit. Met meer dan tien gezinshuizen en enkele teamlocaties: voor kinderen, voor ouders met kinderen, jongvolwassen en jongens met autisme.

Ruim twintig jaar later is Albero Zorggroep een professionele middelgrote zorgorganisatie met verschillende vormen van begeleid wonen en werken.  Het uitgangspunt is en blijft: ga uit van je eigen kracht en benut de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Want: ‘Je mag er zijn en je mag zijn wie je bent’.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.