Gabry vindt het fijn wonen bij de Berk

Gabry heeft een ruime kamer met eigen wc en douche in een van de kleinschalige units van locatie de Berk in Ochten. Deze locatie van Albero Zorggroep bestaat uit kleine units van 4 of 5 personen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De bewoners gaan overdag naar werk of dagbesteding. Gabry werkt vier dagen in de week in de keuken van Brasserie Bloem in Bemmel. Dat is een restaurant voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze heeft het er geweldig naar haar zin. ‘Ik heb super leuk werk. Het gaat ook heel erg goed. Iedereen is trots op me.’

Gabry woont in haar eigen appartementje

Gabry maakt de lunches en het diner. Heel trots is ze op haar diploma zelfstandig werkend kok niveau 3.

Het geld dat ze verdient en de fooien komen op de spaarrekening. “Alles is voor mijn eigen appartementje, straks.” Haar vriend Giorgio is ook kok. Hij woont in Arnhem en is tijdens weekeinde wel eens in Ochten. Ze waren eerst vrienden. Gabry: “Bijna 2 jaar en vier maanden geleden sloeg bij mij de vonk over. Ik heb hem om verkering gevraagd. Hij zei direct ja.”

Gabry is erg te spreken over de begeleiding bij de Berk. “Ze zitten op één lijn. Je hoeft niet naar een andere begeleider te gaan als de eerste nee heeft gezegd. Het is ook fijn dat er een vast team is, zodat je niet elke keer met nieuwe medewerkers te maken hebt.”

Het zwembadje in de tuin, daar is Gabry ’s avonds te vinden als het warm is. Ze is lid van de badmintonvereniging in Ochten, waar ze één keer per week naartoe fietst. Als de nieuwe fitnessruimte klaar is zal Gabry daar zeker gebruik van maken. Op zondag helpt ze in de Hervormde kerk in Ochten bij evenementen voor kinderen, zoals de Vakantie Bijbel Week.

Gabry vindt het prettig om in een rustige woonwijk te wonen. Als ze wil shoppen stapt ze op de bus naar Arnhem. Het is bijna vakantie. Dan gaat ze met haar vader naar Spanje. “Lekker naar het strand, stadjes bezoeken en wijntjes drinken. We hebben heel veel lol samen.”

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.