De Mooieweg

Groepswonen in Arnhem vanaf 12 jaar

De Mooieweg is een woongroep voor jongens met autisme

De woongroep bevindt zich op de Mooieweg in Arnhem, midden in de woonwijk Rijkerswoerd. Bij De Mooieweg wonen jongeren vanaf 12 jaar. In de omgeving zijn verschillende scholen en mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding. 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Wonen in een woongroep

De locatie bestaat uit een voorhuis met twee studio’s voor zelfstandigheidstraining en een achterhuis met een woonkeuken, een ruime woonkamer en acht slaapkamers voor jongeren. Je woont er in een veilige en gezellige omgeving. Een klein team van professionele en enthousiaste begeleiders, zorgt voor een voorspelbaar pedagogisch leefklimaat, waarin jongeren zichzelf kunnen en mogen zijn. Een vaste gedragswetenschapper is betrokken bij de  begeleiding.

Samen worden concrete stappen gezet

Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een bijbaan, het leren herkennen van en omgaan met emoties, het op een juiste manier leren aangaan van sociale contacten en het uitvoeren van huishoudelijke taken. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken bij de begeleiding.

Waarom kiezen voor woongroep de Mooieweg in Arnhem?

  • Twee inpandige studio’s voor ontwikkelen zelfstandigheid
  • Meerdere sportvoorzieningen op fietsafstand 
  • Ontwikkelingsgericht, ontwikkelen naar zelfstandigheid
  • Groot winkelcentrum op 5 minuten
  • 20 minuten fietsen van het centrum van Arnhem
  • Openbaar vervoer op minder dan 200 meter

Bij De Mooieweg wonen jongeren vanaf 12 jaar met enige mate van zelfstandigheid. Deze jongeren hebben structuur en duidelijkheid nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen tot jongvolwassenen. Binnen de woongroep valt genoeg te leren op gebied van wonen, studie en vrije tijd. Jij kunt kenbaar maken wat je graag zou willen leren en wij helpen je daarbij. We dagen je uit om na te denken over wat je wilt en hoe je de toekomst voor je ziet.

Samen worden concrete stappen gezet. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een bijbaan, het leren herkennen van en omgaan met emoties, het op een juiste manier leren aangaan van sociale contacten of denk aan praktische zaken zoals het zelfstandig uitvoeren van de zelfverzorging, huishoudelijke taken en het behouden van een zinvolle daginvulling.

De focus ligt altijd op zo zelfstandig mogelijk, met begeleiding waar nodig. Daarnaast streven we op de Mooieweg naar een veilige, gezellige plek, waarbij je samenwerkt met je begeleiding. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken in de begeleiding en het maken van keuzes die van belang zijn voor de jongere.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen

Meer weten over beschermd wonen met ondersteuning?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van wonen met zorg van Albero gezinshuizen? Bijvoorbeeld over de gezinshuizen of over de begeleiders? Ons zorgloket beantwoordt al je vragen. Neem vrijblijvend contact op per mail naar info@alberozorg.nl of bel 026 325 28 01.

Beschikbare plekken

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen