Het Kompas

Gezinshuis in Angeren

Wonen in gezinshuis Het Kompas in Angeren

Gezinshuis het Kompas ligt in een rustige wijk in Angeren. Het huis is ruim opgezet met fijne kamers, een grote gezamenlijke keuken en een besloten tuin aan de achterkant. Er zijn doorgroeimogelijkheden naar meer zelfstandigheid. Tegenover het woonhuis van het Kompas staat een woning voor begeleiding op afstand.

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen

Gezinshuis Het Kompas

Het gaat in het gezinshuis om het bieden van geborgenheid in een liefdevolle omgeving. De gezinsouders gaan geregeld naar de kerk. Bewoners mogen mee als ze hier behoefte aan hebben, maar dit is niet verplicht. Er worden vaak activiteiten ondernomen met de bewoners. Bewoners mogen helpen met de klussen in en rondom het huis als ze dat leuk vinden. 

Waarom kiezen voor gezinshuis Het Kompas in Angeren?

  • Huiselijk, gestructureerd
  • Veel uitjes, jaarlijks gezamenlijk op vakantie 
  • Bewoners die er lang wonen 
  • Kerkelijk, maar dit is niet verplicht
Wonen in een gezinshuis

Elk mens heeft behoefte aan geborgenheid, veiligheid en continuïteit en een woonplek in een liefdevolle omgeving. Dat vind je in de Albero Gezinshuizen. Een daarvan is Het Kompas.

Hoe ziet wonen bij Het Kompas eruit?

Ben jij opzoek naar een fijne plek voor beschermd wonen met ondersteuning en begeleiding van ervaren gezinshuisouders?

Gezinshuisouders Nico en Marlien

In maart 2018 zijn Nico en Marlien Heuvelink gestart als gezinsouders van Het Kompas. Marlien heeft een ruime achtergrond in de gehandicaptenzorg. Coachen, begeleiden en mensen laten ontwikkelen is haar kracht. Nico heeft een achtergrond bij de overheid. Gecombineerd met zijn interesse in mensen en de zorg kwam hij op een geven moment uit bij welzijnswerk en tot slot bij gezinshuizen.

Marlien vertelt

Ik vind het van wezenlijk belang dat voor elke cliënt het uitgangspunt is wat voor hem of haar belangrijk is in het leven. Dat geeft ook richting aan de vraag om ondersteuning. Elk mens heeft behoefte aan geborgenheid, veiligheid en continuïteit in een liefdevolle woonomgeving. Mijn vraag is steeds: Wat kan ik voor jou betekenen? Ik vind het heel mooi een plek te bieden waar mensen zich prettig en geborgen voelen, zodat zij een echt ‘thuisgevoel’ hebben bij de plek waar ze wonen. Niet alle cliënten hebben een groot netwerk. Sommigen krijgen vaak visite, anderen nooit. Als ik zie welk effect dit soms heeft op mensen, dat gaat me aan het hart. Het is heel mooi om mensen een woonplek te bieden waarbij ze tot hun recht komen. Waar de alledaagse gang van zaken voor de ander nou net dát stukje bijdraagt aan een prettige woonplek.​ – Marlien

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Nico vult aan

Ik vroeg mezelf af wat wij zouden kunnen betekenen voor anderen om ons heen. Het is heel mooi om als gezin iets te mogen betekenen voor een ander en een onderdeel van iemands leven te zijn. We vullen elkaar ook goed aan als gezinshuisouder. Ik denk dat ik wat meer praktisch ben ingesteld. Marlien is creatief en heeft veel passie voor mensen. Ik ben accuraat qua boekhouding en afspraken. Marlien heeft een groot inlevingsvermogen en maakt makkelijk contact met anderen. We zijn blij dat we samen een liefdevol gezinshuis hebben kunnen opzetten, waar wij structuur en geborgenheid bieden en waar iedereen zichzelf kan zijn.​ – Nico

Meer weten over beschermd wonen met ondersteuning?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van wonen met zorg van Albero gezinshuizen? Bijvoorbeeld over de gezinshuizen of over de begeleiders? Ons zorgloket beantwoordt al je vragen. Neem vrijblijvend contact op per mail naar info@alberozorg.nl of bel 026 325 28 01.

Beschikbare plekken

Wil jij hier wonen?

Laat het ons weten en dan nemen wij contact met je op voor de mogelijkheden.

Ik wil hier wonen