Het verhaal van Robin

Robin (21) is snel overprikkeld. Hij vindt het prettig om op zichzelf te zijn. Hij deelt een gezamenlijke ruimte met Rick (26) in het zogeheten Witte Huis van het gezinshuis in Angeren. Elk weekeinde gaat hij naar Elst waar zijn vader, stiefmoeder, twee broertjes en twee zusjes wonen.

Bij Albero Zorggroep kan ik echt mezelf zijn

“Er is hier begeleiding op maat. Mijn zelfstandige skills zijn niet goed, die ben ik hier aan het ontwikkelen. Ik kon door mijn burn-out zelfs geen boodschappenlijstje meer maken. Gezinshuisouders Freek en Lonneke helpen mij. Ik woon nu ruim een jaar bij gezinshuis de Kei en het gaat steeds beter.”

Deelnemen aan de cliëntenraad

Robin heeft mbo zorg en welzijn gedaan en werkte 3,5 jaar in de ouderenzorg. Toen kreeg hij een burn-out. ‘De werkdruk was heel erg hoog. ’s Ochtends tien ouderen wassen en aankleden, en dat midden in coronatijd.’ Robin vond het moeilijk als ouderen met wie hij een band had kwamen te overlijden.

Het plan is om – als hij zover is – om bij een klantenservice te gaan werken. Kort telefonisch of online contact, dat lijkt beter bij Robin te passen. Het moet wel in de regio zijn, want Robin heeft zijn rijbewijs nog niet. Daarna wil hij als het mogelijk is in een hotel gaan werken.

Buiten wappert de regenboogvlag op het Witte Huis. Gezinsouder Freek heeft daar voor gezorgd. Robin: “Je kan hier echt jezelf zijn. Ik val op mannen. Dat vond ik best wel spannend omdat hier alleen maar mannen wonen. Ik heb het vrij snel na mijn komst verteld. We zaten met z’n allen aan de keukentafel. Er werd goed op gereageerd.”

Ondertussen is Robin al acht kilo kwijt. Er kan nog wel wat vanaf, lacht hij. Naast lezen, gamen en tv-kijken gaat Robin om de dag naar de gym van de Kei. Gewichten, een boksbal, crossfit en een loopband. Robin gebruikt alle apparaten. De fitnessruimte is er sinds februari. Het is een groot succes. Veel bewoners maken er gebruik van.

Als voormalig zorgmedewerker heeft Robin een grote toegevoegde waarde in de cliëntenraad van Albero Zorggroep. Daar zit hij nu een half jaar in. ‘Aan de keukentafel hoorde ik er van. Ik neem het heel serieus. En ik ben blij met de ondersteuning die de raad krijgt van KansPlus. Adviseur Dorien helpt ons met het begrijpen van de wet- en regelgeving en de communicatie richting het management.’

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.