Wij zoeken gezinshuisouders voor twee locaties
Er komen bij Albero Zorggroep twee gezinshuizen vrij voor nieuwe, enthousiaste gezinshuisouders. Je eigen gezinshuis starten kan in loondienst of als zelfstandig ondernemer.
Bij Albero Zorggroep hoef je niet over startkapitaal te beschikken om je eigen gezinshuis te openen.
Het gaat om een gezinshuis voor jeugdigen (onder 18 jaar) in Huissen en een huis voor volwassenen (vanaf 18 jaar) in Angeren. De huizen komen vrij door interne verhuizingen.
Unieke samenwerking bij Albero Zorggroep
Gezinshuisouders sluiten een samenwerkingsovereenkomst met Albero Zorggroep. Je wordt ondersteund door een team dat bestaat uit vaste gedragswetenschappers, specialisten en adviseurs. Er zijn 11 gezinshuizen bij Albero Zorggroep aangesloten. De gezinshuisouders hebben onderling nauw contact.
Het samenwerkingsmodel van Albero Zorggroep is uniek. Dit model is erop gericht de gezinshuisouders zoveel mogelijk zelf te laten ondernemen en hen tegelijkertijd te ontzorgen, zodat zij als de bewoners thuis zijn tijd en aandacht kunnen besteden aan begeleiding van de bewoners.
Ondersteuning vanuit de organisatie
De gedragswetenschapper is het aanspreekpunt voor alles wat met de zorg voor de bewoner heeft te maken, zoals het opstellen van het zorgplan.
De marketing en de werving van cliënten wordt door Albero Zorggroep gedaan. Dit wordt door het Zorgloket van Albero Zorggroep opgepakt. Ook de ICT- en facilitaire ondersteuning van de gezinshuizen is centraal geregeld.
Het Nobishuis in Huissen
Per 1 oktober 2023 is locatie Het Nobishuis in Huissen beschikbaar.
Het Nobishuis is een grote vrijstaande gelijkvloerse stadsvilla. In 2023 is Het Nobishuis grondig verbouwd. Albero Zorggroep wil daar nu een gezinshuis starten voor jeugdigen. De bewoners van het Nobishuis gaan meedraaien in het gezin van de gezinshuisouders. De locatie beschikt over een grote tuin en ligt op fietsafstand van het centrum van Huissen.
Het Kompas in Angeren
Per 1 februari 2024 is locatie Het Kompas in Angeren beschikbaar
De gezinshuisouders van Het Kompas, Nico en Marlien, verhuizen namelijk naar een nieuwe locatie in Westervoort waar zij hun gezinshuis zullen voortzetten. Marlien: ‘We zijn dankbaar dat we 5,5 jaar geleden mochten starten aan het mooie huis aan de Kamervoort in Angeren. We hopen dat er enthousiaste nieuwe gezinshuisouders gevonden worden om Het Kompas voort te zetten.’
Het Kompas in Angeren is een prachtige locatie voor beschermd wonen. Het huis is ruim, met fijne kamers, een grote gezamenlijke keuken en een besloten tuin aan de achterkant. Het Kompas ligt in een rustige wijk, dichtbij alle voorzieningen. In Het Kompas kunnen negen volwassen cliënten met een beperking wonen. Er is een ruim privé-gedeelte voor de gezinshuisouders. Vlakbij is een zogeheten spetterwoning voor beschermd wonen waar cliënten aan meer zelfstandigheid.
Wat is een gezinshuis?
Een gezinshuis is een vorm van zorg die valt onder de Jeugdwet of de Wet langdurige zorg (Wlz). Het is een kleinschalige woonvorm waar één of meerdere cliënten worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. Een gezinshuis is een alternatief voor instellingen waar met teams die bestaan uit wisselende medewerkers wordt gewerkt. De bewoners van onze gezinshuizen zijn gebaat bij structuur, voorspelbaarheid en duidelijkheid. De gezinshuisouders zijn vertrouwde gezichten voor de bewoners. Dit heeft een positief effect op hun ontwikkeling naar meer zelfstandigheid. Overdag gaan de bewoners naar werk, naar school of naar dagbesteding. Door het gezinshuis worden activiteiten georganiseerd als korte uitstapjes en vakanties.
De gezinshuisouders zorgen voor een gezinsvervangende woning voor de bewoners. De zorg die de gezinshuisouders leveren bestaat uit woonbegeleiding: 24 uurs nabijheid, zeven dagen per week. Dit betekent dat gezinshuisouders altijd bereikbaar zijn voor cliënten. Gezinshuisouders kunnen ondersteund worden door gekwalificeerd personeel, bijvoorbeeld tijdens vakanties. De gezinshuisouders bepalen zelf hoe zij vorm geven aan de woonbegeleiding.
Begeleiding & coaching
Willen jullie een gezinshuis starten? Bij Albero Zorggroep helpen we jullie door professionele begeleiding & coaching. Wij helpen met het succesvol runnen van jullie gezinshuis.
Dat wil ik!Gezinshuizen voor jeugdigen én volwassenen
Albero Zorggroep heeft gezinshuizen voor jeugdigen (onder 18 jaar) en voor volwassenen (boven 18 jaar). In 2005 was Albero Zorggroep de eerste zorginstelling die begon met gezinshuizen voor volwassenen. Dit concept is door veel instellingen overgenomen.
Hoe word je gezinshuisouder bij Albero Zorggroep?
Aan het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met Albero Zorggroep gaat een intensief traject vooraf. Gezinshuisouders dragen namelijk een grote verantwoordelijkheid. De bewoners krijgen 24/7 nabijheid van de gezinshuisouders. Dat maakt dat je leven drastisch verandert, bijvoorbeeld als je allebei nu een vaste baan hebt.
In een persoonlijk gesprek horen wij graag wat jullie motivatie is om gezinshuisouders te worden. Tijdens dat gesprek gaan wij dieper in op waar Albero Zorggroep voor staat en wat de voorwaarden van Albero Zorggroep zijn.
Over Albero Zorggroep
Albero Zorggroep is een middelgrote zorginstelling voor beschermd wonen en dagbesteding in de regio Arnhem, Nijmegen, Tiel. Er zijn ruim 250 cliënten en ongeveer 120 zorgprofessionals. Albero Zorggroep heeft ruim 20 locaties, waarvan 11 gezinshuizen.
Kwaliteit van zorg staat hoog in het vaandel bij Albero Zorggroep Het kwaliteitssysteem van Albero Zorggroep geldt daarom voor alle aangesloten gezinshuizen. Albero Zorggroep past de Kwaliteitscriteria Gezinshuizen van het NJi toe.
Albero Zorggroep onderhoudt contacten met externe partijen als de IGJ, de Nza, het zorgkantoor, de gemeenten, inkoop, collega zorginstellingen, etc. Dat hoef je als gezinsouder dus niet te doen.
Neem contact op met bestuursadviseur en zorginhoudelijk specialist Robin Ham:
robin.ham@alberozorggroep.nl
026 – 3252801
Kennismakingsgesprek
Laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bekijken en voor een eventueel kennismakingsgesprek. Graag ontvangen wij voor we in gesprek gaan een motivatie om als gezinshuisouders aan de slag te gaan en cv’s.