Gezinshuisouder worden?

Gezinshuisouder zijn is een dankbare taak. Je zorgt ervoor dat mensen met een beperking een zo normaal mogelijk leven leiden. Overweeg je om als gezinshuisouder te starten? Neem dan contact met ons op.

Werken als gezinshuisouder

Als gezinshuisouder bied je volwassenen met een licht verstandelijke beperking een tweede thuis in een zo normaal mogelijke gezinssituatie. Het is hard werken maar je krijgt er veel voor terug.

Gezinshuizen: zo gewoon als mogelijk wonen

De kracht van de gezinshuizen van Albero Zorggroep ligt in het zo gewoon mogelijk begeleiden van volwassenen in hun dagelijkse bezigheden. Als gezinsouder stimuleer je de ontwikkeling van de bewoners en je zorgt voor structuur en gezelligheid.

Samen werken aan meer zelfstandigheid

Als gezinshuisouder maak je van dichtbij de ontwikkeling van de bewoners mee. Om dit belangrijke en mooie werk te kunnen doen werk je samen met een team zorgprofessionals van Albero Zorggroep, onder wie gedragswetenschappers. Samen met de zorgprofessionals werk je aan de toekomst van de bewoners.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Albero is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Verhalen van gezinshuisouders


Steef, woonbegeleider bij De Dijk: “Wij doen vaak leuke dingen met de groep. We gaan graag samen op stap, een stuk wandelen of lopen met de honden.”

Marlien, gezinshuisouder bij Het Kompas: “Ik vind het belangrijk dat mensen gehoord worden wanneer ze thuis komen.”

Samenwerken

Als gezinshuisouder sta je er bij Albero Zorggroep niet alleen voor. Je krijgt professionele begeleiding en coaching van een multidisciplinair team. Met de andere gezinshuisouders worden regelmatig bijeenkomsten gehouden om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. De kwaliteit van zorg staat bij Albero Zorggroep altijd voorop: samen de beste zorg bieden aan onze bewoners.

Eisen die wij stellen aan gezinshuisouders

 

  • Op methodische en doelgerichte wijze structuur en geborgenheid bieden
  • Samen met de gedragswetenschapper zorgplannen opstellen
  • 24 uur per dag een professionele werkhouding
  • Het vermogen tot samenwerken middels een open houding
  • De bereidheid om jezelf continu te ontwikkelen en te verbeteren
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Rijbewijs B
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Aan de slag als gezinshuisouder?

Wil jij volwassenen met een licht verstandelijke beperking geborgenheid bieden en de kans geven zich te ontwikkelen? Vul dan hieronder het formulier in.

Aanmelden als gezinshuisouder

Laat je gegevens achter dan nemen wij contact op. Graag ontvangen wij een motivatie om als gezinshuisouders aan de slag te gaan en actuele cv’s.