Het is hier net één grote familie

Het is hier net één grote familie

“Het is net alsof de andere bewoners mijn broers en zussen zijn. Ons gezinshuis is één grote familie. De jongste is 18 jaar. De oudste is 73, hij is een soort opa van ons. Het is alsof ik hier al jaren woon.” Kortom, Floor (31) vindt het ‘super’ bij gezinshuis Het Kompas.

Gezinsouders Nico en Marlien Heuvelink zijn er in 2018 begonnen. Het Kompas ligt in een rustige wijk in Angeren. Floor woont er nu bijna anderhalf jaar en is blij met haar mooie en ruime kamer. Daar kan ze zich terugtrekken, als ze er behoefte aan heeft. Floor had al eens begeleid gewoond bij een andere instelling, maar dat pakte niet goed uit. ‘Ik vereenzaamde.’

Na weer een periode bij haar ouders in Didam – Floor is trouwens het tweede kind van een drieling – kon ze naar Het Kompas.

Er zijn in totaal tien bewoners. Twee (nu even 1, er is een plek vrij) wonen aan de overkant van de straat onder wie de hartsvriendin van Floor. ‘Ik hou van gezelschap. Spelletjes doen,

lekker kletsen.’

’s Avonds wordt er gezamenlijk gegeten. De begeleiding kookt meestal. Wie wil, kan helpen. En om acht uur ’s avonds is er een gezamenlijk koffie- en theemoment.

Floor gaat vier dagen per week naar de dagbesteding van Albero Zorggroep in Huissen. Ze houdt er van computerdingen te doen in de drukkerij, waar onder meer T-shirts, rompertjes

en mokken worden bedrukt. Ook schildert Floor graag, liefst dieren.

Vroeger zat Floor op duiken. Dan ging ze samen met haar vader naar Egypte. Door haar medicatie kan dat jammer genoeg niet meer. Nu wandelt Floor veel, naast af en toe gamen. Het plan is nu om lid te worden van een sportclub.

Floor heeft al tien jaar haar rijbewijs en ze is in het bezit van een Citroën C1. Dat geeft haar veel vrijheid. ‘Met de auto kan ik lekker mijn eigen dingen doen.’ En dan kan ze met haar hartsvriendin samen een weekendje weg, naar Landal in Braamt. Spannend en heel erg gezellig.